Fra Gingerbread til Ice Cream Sandwich – Android 4.0 er den nye ”mindste fællesnævner”

Indtil for nyligt har vi udviklet de fleste Android apps til Android OS version 2.3. Dette skyldtes at en større del af alle Android-devices stadig kørte version 2.3 og at der stadig blev solgt Android-devices der kun kunne køre version 2.3.

Dette er heldigvis nu stort set slut – og ifølge Google kører 81% af alle Android devices per d. 1/4 version 4.0 eller nyere .

(Ice Cream Sandwich, Jelly Bean og KitKat er de tre 4.x-versioner som Google har releaset). Google’s device statistik er global, og man må formode, at procentdelen af devices, der kører Android 4.0 eller nyere er endnu højere i Danmark. Desværre findes der ikke en samlet statistik for Danmark.

Android devices

 

Derfor har vi de sidste par måneder anbefalet vores kunder at nye Android apps bliver udviklet til Android 4.0 – også kendt som ”Ice Cream Sandwich”.

Der er især to store fordele ved at vælge Ice Cream Sandwich frem for Gingerbread:

Delvist er der en række forbedringer i operativsystemet som gør at vi hurtigere kan udvikle apps og som styrker især brugervenligheden, brugen af animationer i apps’ne og performance.

Delvist har vi i mange Android 2.3-projekter brugt en række tredje-parts komponenter, som har tilføjet en stor del af den funktionalitet som findes i Android 4.0. Ved at være fri for at bruge trejde-parts komponenter sparer vi tid og stabiliteten og kvaliteten af apps’ne bliver alt andet lige bedre.

Vores generelle tommelfingerregel er, at når mere end 75% af alle devices er på en ny version af iOS eller Android, så anbefaler vi denne version. Der er selvfølgelig undtagelser for denne regel – hvis det er afgørende at appen skal kunne fungere for alle brugere eller hvis der er features i den nye version som gør at det er smart at skifte før.

Skriv en kommentar

 
Af Jakob Mikkelsen
jakob@greenerpastures.dk
+45 70 26 00 69