App’en Flipboard flytter grænser for sociale medier

En gang imellem kommer der en ny service eller applikation, som sætter nye standarder for hvordan tingene skal gøres. Hvis dette er på iPad eller iPhone, vil vi skrive om det her på bloggen.

Flipboard er en sådan app.

Hvad er Flipboard?

Flipboard er en ny amerikansk iPad-applikation, som kan hente indhold fra kilder såsom Twitter, Facebook, nyhedssites som New York Times, kendte bloggere og andre spændende indholds-kilder. Rent teknisk bruger Flipboard Facebook og Twitter Lists til at bygge indhold.

Det nye er, at Flipboard kombinerer indhold fra sociale medier med æstetik, typografi og inspiration fra trykte magasiner.

Lad os tage et eksempel:

Det er lykkedes Flipboard at gøre noget så grimt som Facebook til en indbydende læseoplevelse. Flipboard henter indholdet fra ens’ Facebook-venner og præsenterer dette som en nyhedsstrøm. Indholdet sættes op med masser af luft, uden grimme menuer, reklamer eller knapper – og integrerer kommentarer og diskussioner på elegant vis. Navigationen er flydende og let – og i modsætning til Twitter eller Facebook vises dele af de artikler der linkes til – uden at man skal klikke på linket.

Facebook i Flipboard

Magsin som inspiration

Inspirationen fra det trykte magasin er også klar, når Flipboard laver forside, kolofon – og forsøg på redaktionel bearbejdning – selvfølgelig via en algoritme. Og, i stedet for at scrolle ned i lister af indhold og klikke sig frem, bladrer man i indholdet som i et magasin.

Beskæringen af billeder er også en lille genistreg.

Resultatet er, at man (igen) får lyst til at læse Facebook-indhold. Som at gå fra en kedelig Århus Onsdag til et lækkert amerikansk magasin. Eller fra lange lister af nyhedsopdateringer til flot opsatte sider.

Flipboard integrerer live feeds på relevante steder. Så hvis man f.eks. læser en NYT-artikel, kan man se Twitter-kommentarer til artiklen præsenteret ved siden af artiklen.

Det er tydeligt at Flipboard er lavet til iPad. Det er ikke en konverteret iPhone app – men derimod et godt bud på hvordan læse-oplevelser kan gøres mere levende på et digitalt medie som en iPad.

Der er allerede nu masser af lækre og nyttige apps til iPad. Men Flipboard er den første der virkelig flytter grænser og viser potentialet i tablet-pc’en.

Hvis du vil se mere om Flipboard, så har Robert Scoble lavet et fint interview med Flipboard Inc’s CEO, Mike McCue.

Vælg indhold i Flipboard

Skriv en kommentar

 
Af Jakob Mikkelsen
jakob@greenerpastures.dk
+45 70 26 00 69