Mine apps forstår mig ikke…

Mine apps forstår mig ikke…

Vil du også gerne undgå at din app forsvinder i ligegyldighed – eller ligefrem bliver slettet? Andreas Klinke Johannsen har hjulpet flere af vores kunder med at sikre, at deres apps’ indhold, og især notifikationer, er relevante og rettidige for brugerne.

Andreas har skrevet et blogindlæg om sit forhold til sine apps. Enjoy.


App – vi er nødt til at tale sammen

Flere og flere af jer apps vil kommunikere med mig. Eller rettere: Flere og flere af jeres udgivere vil sende mig information, som de selv synes er interessant. Og det er ikke ligefrem fordi, jeg sidder og venter på den information.

Locked in the fire escape after thinking it was a good idea to try and take a snap from the roof of the hotel at midnight, calling hotel reception to unlock the firedoor from the other side so I can get back to my room and finish my presentation on globalisation.

Foto: timcaynes, Creative Commons

De sidste par måneder har jeg konsekvent afmeldt mig “nyhedsbreve”, som min mailbox ellers flyder over af, og blændet af for forstyrrende notifikationer på min computer (er det virkelig nødvendigt at blive forstyrret, hver gang der kommer en mail). Jeg kan mærke, at det simpelthen er lettere at få ting lavet uden de konstante distraktioner.

Men venner… Jeg kigger på jer apps i min telefon. Venner, vi må tale sammen. Jeres opfattelse af interessant indhold er ikke den samme som min, og min eneste sanktion er at få jer til at holde kæft. Jeg installerede dig jo i sin tid, fordi jeg…

  1. har en relation til jer CPH-Airport-Logo-171x170
  2. vil have en relationScreen Shot 2016-03-21 at 08.51.46
  3. eller bare synes, at I er hamrende vigtige Screen Shot 2016-03-21 at 08.56.21

I er efterhånden blevet 133 apps på min telefon, og I larmer bare for meget. Min telefon vibrerer konstant med notifikationer fra Facebook, Twitter, Instagram og en god del af jer andre 130 apps, som hele tiden har noget interessant at forstyrre mig med. Og derfor forsvinder notifikationerne også én for én på mobilen. Hvis ikke hele app’en ryger ud på én gang.

Kære app. Fortæl din udgiver, at jeg har travlt. Jeg får mange mails, beskeder, opdateringer, notifikationer, opkald, alarmer og så videre i løbet af dagen.

Du siger, at du har noget, der interesserer mig, men jeg stoler mere på input fra mine venner end fra dig. Og jeg vil i virkeligheden helst selv opsøge informationen, når jeg har brug for den, i stedet for at få den skubbet ned i halsen af dig.

Hvorfor kender vi ikke hinanden bedre? Du lever på noget af det mest private for mig; min telefon, og du kender mig bedre end mine venner. Du lever dér, hvor jeg planlægger familiens sommerferie, udveksler kærlige beskeder med min kæreste og fra tid til anden skriver mine inderste tanker og drømme ned. Alligevel sender du mig notifikationer, som om du slet ikke kender det fjerneste til mig.

Hvis jeg ikke skal slette dig som jeg har gjort med så mange andre apps, så skal du først og fremmest forstå min situation, og derefter må du forstå, hvad jeg interesserer mig for. Det er simpelthen ikke okay, at du forstyrrer mig i tide og utide med notifikationer om nyheder, du selv synes er interessante, og i en længde, der gør, at jeg aldrig har tid til at læse eller interessere mig for dem.

Der er ellers masser, du kan gøre bedre.

Lad være med at forstyrre mig for tit. Ingen app er nogensinde slettet fra en telefon, fordi den gav notifikation for sjældent.

Forstyr mig på det rigtige tidspunkt. Du kan være helt sikker på, at jeg ikke gider følge op på en notifikation, som kommer, mens jeg spiser morgenmad og skal have ungerne ud af døren om morgenen, og jeg gider heller ikke at høre fra dig, når jeg laver aftensmad eller spiser med familien.

Min telefon er ikke en Kindle, så lad være med at sende mig en mindre roman. Du kan fange mig, når jeg alligevel venter på toget, på vej til et møde eller venter i bilen på, at det lyset skifter til grønt (nej, det gør da ingen, vel?!).

Altså fang mig på det rigtige tidspunkt og i et format, der er så kort, at jeg faktisk gider investere tiden i at interesserer mig for dig.

Men det er alt sammen ligegyldigt, hvis du ikke har en idé om, hvad der er relevant for mig, før du sender noget. Du kunne jo spørge mig, hvad jeg interesserer mig for, når jeg åbner dig for første gang. Din udgiver kunne også lave en fokusgruppe for at finde ud af, hvad jeg og andre interesserer os for. Der vil også automatisk være en masse perioder og tidspunkter hen over året, som kan være relevante anledninger for os til at tale sammen, og her er jeg sikker på, at du kan være kreativ. Når det er forår, tænker jeg på at planlægge sommerferie. Når det er efterår, skal jeg skifte til vinterdæk og smøre kæden på cyklen. Når det er sommerferie, skal jeg til at gøre huset klar til efteråret, male vinduerne og så videre. Det kommer jo an på, hvad du er for en app, men du er nødt til at tænke mere over, hvad jeg interesserer mig for, hvis vores forhold ikke skal ende med, at jeg sletter dig.

Kærlig hilsen,
Andreas

Skriv en kommentar

 
Af Andreas Klinke Johannsen
andreas.joh@nnsen.dk