Case: Realdania bruger app som kiosk-løsning

Realdania udviklede for et lille års tid siden appen Realdania Projekter. Appen viser kort fortalt Realdanias mange aktiviteter ud fra en geografisk eller tematisk opdeling. Appen indeholder et stort fotografisk materiale, som er prioriteret højt i appens design.

Realdania ville gerne bruge appen til at præsentere deres projekter i deres reception, på møder mv.

I iOS findes der en Kiosk-mulighed kaldet “Guides Access” (“Forenklet adgang” på dansk). Slår man Guided Access til, så er iPad’en låst, så den kun kan vise een og samme app. Dette kaldes andre steder for “Kiosk mode”.

Guided Access til iOS

Med Guided Access behøver man ikke bekymre sig om, hvad folk bruger iPad’en til og Guided Access er lavet så smart, at selv hvis en app crasher – så vil iPad starte med den valgte app.

Realdania har valgt at bruge Guided Access til at vise Realdania Projekter i receptionen og til møder og konferencer.

Som App-udviklere kan vi detektere om Guided Access er aktiveret og ændre appens adfærd hvis dette er tilfældet. Hvis Guided Access er aktiveret på en iPad der viser appen Realdania Projekter, så vil appen gå til startsiden hvis der ikke er aktivitet i et par minutter. Dette er en feature der ikke vil være aktiveret i den normale brug af appen.

På den måde har Realdania genbrugt appen i en ny kontekst og ved en lille ændring i koden og brug af en standard iOS-funktion fået en færdig kiosk-løsning.

Potentialet i sådanne kiosk-løsnigner er selvfølgelig at man kan stille apps til rådighed på offentlige steder, til undersøgelser på gaden, i skoler o.s.v. og styre præcist hvilken app der skal være åben. Dette kunne være information om steder, check-in på hoteller,  spørgeskemaundersøgelser, skoleopgaver, underholdning og mange andre ting.

På Android findes der en del apps – f.eks. SureLock og App Lock II – som på tilsvarende vis kan bruges til at ændre en tablet til en kiosk-løsning.

Realdania-2

Læs mere om Realdania Projekter.

 

Skriv en kommentar

 
Af Jakob Mikkelsen
jakob@greenerpastures.dk
+45 70 26 00 69