Hvad koster en app?

Det sker temmeligt ofte at vi får en mail med indholdet “hvad koster en app”. Misforstå mig ikke. Vi er glade for mails fra folk der gerne vil have lavet en app. Faktisk elsker vi den slags mails. Men spørgsmålet “hvad koster en app” er bare meget svært at svare på, hvis ikke man får lidt mere information om projektet. Vi har lavet apps der har taget dage at udvikle. Og vi har lavet apps der har taget måneder at udvikle. Dette afspejler sig selvfølgelig også i prisen.

Her kommer et par tip til hvordan man kan få et ordentligt svar på spørgsmålet.

For det første: lav en kort beskrivelse af hvad app’en skal gøre. Lad være med at sende en 8 siders spec – men nøjes f.eks. med at besvare følgende:

 • Hvad får slutbrugeren ud af at bruge app’en?
 • Hvilken primær funktionalitet (faneblade) skal der være i app’en?
 • Hvordan får man adgang til de data app’en skal bruge?
 • Hvordan skal app’en markedsføres?
 • Findes der allerede en grafisk designlinje – eller skal denne laves forfra?

Hvis man har nogle bud på dette, så er sandsyneligheden for at vi kan besvare spørgsmålet “hvad koster en app” så meget større. Der er selvfølgelig en masse af disse spørgsmål vi gerne vil hjælpe til med at få styr på – men dialogen skal jo starte et sted.

Det allerbedste man kan gøre er, at udover at besvare ovenstående spørgsmål også laver en lille prototype (wireframe) – hvor man tegner app’en og har tænkt brugsscenariet igennem. For min skyld må man gerne tegne det i hånden og tage et billede – det er stadig et stærkt værktøj til afklaring.

En anden ting man skal overveje er, om App-projektet overhovedet er muligt. Jeg vil gætte på at 25% af alle projekter vi er i dialog med ikke bliver til noget, fordi de ganske simpelt ikke kan lade sige gøre. Her er de typiske årsager:

 • Kunden har ikke adgang til data. Mange datakilder er ikke offentlig tilgængelige. Det er som oftest ret nemt at finde ud af. Nogle gange er problemet at der ikke findes et API til dataene – nogle gange er problemet at de virksomheder eller organisationer der ejer dataene ikke ønsker at dele eller sælge disse.
 • Telefonen understøtter det ikke. Der er en del funktioner som bare ikke kan lade sig gøre i en iPhone eller en Android app. F.eks. kan man ikke “fange” et indgående telefonopkald og slå nummeret op på en iPhone. Af sikkerhedsmæssige årsager – og for at give brugerne en god oplevelse af telefonen – tillader iPhone ikke noget sådant. Man kan heller ikke bruge en SmartPhone som fjernbetjening til et TV for telefonen har ikke en infrarød sender.
 • App’en bruger materiale der er copyright på. F.eks. er der flere der har kontaktet os og vil lave apps baseret på dansk musik. Uden en aftale med KODA m.fl. så er det bare ikke lovligt.

Og et sidste tip er at bruge noget tid på AppStore – og gerne også Android Markets – for at se om der findes tilsvarende apps. I projekter hvor målet er en betalings-app kan det selvfølgelig være en udfordring hvis der allerede findes en app der dækker behovet. (Men, hvis den app der findes er dårligt udført eller dårligt markedsført – så det kan det være en fordel). I kundeprojekter kan AppStore være en god kilde til inspiration.

4 kommentarer

 1. Philip

  God info for os “med de gode ideer”, men “vi” kan nok stadig ikke forstå, at i ikke – i det mindste kan nogle cirka priser her på siden, på allerede udviklede app´s f.eks ud fra jeres referencer.

  Det ville give en fornemmelse – om min ide er til at betale eller ej, hvis den skulle kunne noget “alla” Lokalia, Saxo bank eller Find Smiley – har de kostet over/ under 50.000,00 eller en million ?

  Noget som virker logisk for jer – er det ikke for os uden indsigt i den verden, og i ville spare “spildte besøg” og unødvendige mails.

  Mvh.

  En med en god ide – uden ide om prisen !

 2. Jakob Mikkelsen Author

  Hej Philip

  Jeg tror ikke der kommer noget godt ud af, at vi her på bloggen skriver hvad vores forskellige kunder har betalt. Det er en oplysning der er fortrolig mellem os og vores kunder.

  Send en mail med en beskrivelse af dit projekt – så skal vi nok sende et estimat tilbage.

  Mvh

  Jakob

 3. Philip

  Hej Jakob

  Tak for dit hurtige svar.

  Mvh

  Philip

 4. Philip

  Fandt selv svaret i jeres link til opfind.nu – dette var jo bare det jeg (og alle andre) søgte :-)

  Det er svært at tjene penge på det i DK
  Jakob sjusser sig frem til, at der måske er 6-700.000 smartphones i Danmark. Hvis du laver en app som en procent bruger, er du godt med i feltet, vurderer han. En app koster typisk 6, 12 eller 18 kroner.

  En procent af 600.000 er 6000. Det kan du så gange med app-prisen og konstatere, at der er ikke meget at tappe gevinsten af. Slet ikke når det typisk koster fra 50.000-100.000 kroner at lave udviklingsarbejdet på produktet. Så er der slet ingenting tilbage.

  Philip

Skriv en kommentar

 
Af Jakob Mikkelsen
jakob@greenerpastures.dk
+45 70 26 00 69