Fra 165.000 til 700.000 SmartPhones på et år

Jeg har efterhånden nogle gange prøvet at finde ud af præcist hvor mange SmartPhones der er i Danmark. Så vidt jeg ved, er der ikke en offentlig tilgængelig opgørelse over dette. Men her er alligevel et par tal, der kan give et slags overblik:

I januar i år spurgte jeg en gammel ven – som også har titlen “Teleanalytiker” på visitkortet – om han kendte antallet. Hans helt sikkert kvalificerede gæt var, at der ved årsskiftet 2009/2010 var 160.000 iPhones og rundt regnet 5.000 Android-telefoner.

I dag refererer Politiken en Internetanalyse fra Analyse Danmark, købt af firmaet Balleby og Grumsen, at der i dag er ca. 260.000 iPhones og ca. 270.000 Android-telefoner i Danmark.

Og, i juni estimerede teleanalytikeren, Jon Lund, på baggrund af et større statistisk materiale, at der ved årsskiftet 2010/2011 samlet vil være omkring 700.000 danskere der enten har en iPhone eller en Android-telefon.

I forhold til app-markedet for både Android og iPhone skal man hertil lægge alle de mange iPod Touch’er, der især er købt af unge – og alle de iPads og Android tablets der vil blive solgt i år.

Alle disse tal skal tages med et vist forbehold, da der er tale om estimater og en Internetanalyse – men tendensen er der vist ingen tvivl om.

I kampen mellem iPhone, Android og Windows Phone 7 er Androids vækst i år interessant og markant. Og for at gøre det hele lidt sjovere, går der rygter om at de første Microsoft Windows Phone 7 devices vil ramme butikkerne på det amerikanske marked i slutningen af september.

Nåeh ja, så er der selvfølgelig også alle de gamle Windows Mobile-, Nokia/Symbian- og andre mere eller mindre smarte SmartPhones.

2 kommentarer

 1. Hej – Spændende blog!

  Har i indikationer af aldersfordeling, køn og evt. andre demografiske forhold på iphone/smartphone ejere?

  mvh Stig Salling
  Loyalitetsbureauet

 2. Jakob Mikkelsen Author

  Hej Stig

  Nej, vi sidder ikke inde med nogle data om den demografiske fordeling af SmartPhone brugere.

  Hvis du er interesseret i globale/US tal – så kunne det måske være på http://metrics.admob.com/ – men jeg kender ikke til nogle offentligt danske tal om f.eks. kønsfordeling.

  Mvh

  Jakob

Skriv en kommentar

 
Af Jakob Mikkelsen
jakob@greenerpastures.dk
+45 70 26 00 69