Hvor tit skal apps opdateres?

Hvor tit skal apps opdateres?

En vigtig del af et app-projekt er at tage stilling til den efterfølgende drift. Og her er et spørgsmål vi ofte får: Hvor ofte skal mine apps opdateres?

Det meget korte svar er: Typisk en gang om året.

Hvor ofte, og hvad der skal opdateres, afhænger af flere ting:

  1. Opdatering af styresystemet: Hvornår på året ens apps skal opdateres, afhænger af hvornår Apple og Google sender deres OS-opdatering ud. De sidste mange år har vi set en årlig opdatering af styresystemerne. En opdatering af styresystemet kan betyde ændringer i den funktionalitet, som ens app er bygget på.
  2. Designet i appen: Designsproget i apps ændrer sig over tid. En app der blev designet for et år eller to siden, kan have behov for at blive strammet op i designlinien, for ikke at komme til at se gammel ud.
  3. Brugen af appen: Vi lægger næsten altid Google Analytics i de apps vi bygger, så vi kan se på, hvad den reelle brug er. Det er ikke altid ,an får kigget på så meget andet end antal downloads den første tid med en ny app. Men efter et stykke tid kan det give rigtig god mening at dykke ned i, hvordan appen bliver brugt og hvad det kan lede til af justeringer – måske skal ubrugte features fjernes, og det mest brugte flow tunes.
  4. Hvilke API’er bruger appen: Det kan være din egen virksomheds API’er, eller tredjeparts API’er, som f.eks. LinkedIns eller Facebooks, som bruges til login. Generelt kan man sige, at jo færre ting din app integreres med, jo færre opdateringer får du

En god app er som regel ikke noget man bygger én gang, og som så passer sig selv i årevis. Den skal plejes, og have jævnlige sundhedstjek. Derfor anbefaler vi altid, at man sætter et beløb af i budgettet til årlige opdateringer på appen, så man ikke skal til at grave i budgettet, når Apple pludselig kommer med en opdatering.

App-bureauer som vores har heldigvis adgang til styresystem-opdateringer op til 3 måneder før de bliver rullet ud, så vi er godt klædt på, når der skal opdateres.

Skriv en kommentar

 
Af Jakob Mikkelsen
jakob@greenerpastures.dk
+45 70 26 00 69