Self Empowerment apps

Self Empowerment apps

Vi har over de seneste år designet og udviklet flere apps i kategorien ‘Self Empowerment’ eller, som de også kaldes, ‘Sundheds-apps’. Med sundheds-apps mener vi apps, der hjælper brugere med at tracke og opnå ny indsigt i egen sundhed. Det kan også være apps, der hjælper brugere (altså os alle sammen) med at holde fast i bedre vaner. To nyere skud på stammen er DizzyTrack og RheumaBuddy.

DizzyTrack – Til voksne der kæmper med svimmelhed
DizzyTrack til iPhone er et redskab, der opfordrer dig til dagligt at tracke graden af svimmelhed. Din tracking bliver sammenholdt med eventuelle behandlinger og din fysiske aktivitet. Ud fra disse tre faktorer – svimmelhed, fysisk aktivitet og behandling – kan du eller din læge identificere årsager til svimmelhed og følge tendenserne.
Omdrejningspunktet har været, at appen aldrig må “stå i vejen for brugeren”. Det er i forvejen en belastning for den enkelte at kæmpe med svimmelhed og eventuel underliggende sygdom. Funktionaliteten er skåret ind til benet og designet sørger for, at en tracking ikke tager mere end et øjeblik.

DizzyTrack er udviklet for DizzyTrack. Find DizzyTrack i Appstore

RheumaBuddy – Til unge med leddegigt
RheumaBuddy til iPhone er en venlig, hjælpende hånd til unge med leddegigt. Appen er udviklet for Daman og FNUG og tager afsæt i Damans omfattende forarbejde og store indsigt i, hvad der gør en reel forskel for unge med leddegigt. For nogle er leddegigt en periodevis invaliderende tilstand og de unge har (som alle andre) brug for følelsen af selv at “sidde bag rattet” i deres liv. Vi har skabt et redskab, der tracker humør, smerte, træthed og leddenes stivhed ud fra den officielle VAS skala – men vi har også skabt en oplevelse, der ikke minder om at være hos lægen. Kommunikationen bæres i højere grad af farve og illustration end tekst og tal. Brugeren kan selv holde øje med udviklingen på tværs af parametre og skrive noter om dagligdags-oplevelser, der har indflydelse; Også oplevelser af mere privat karakter, som kan være grænseoverskridende at dele direkte med lægen. RheumaBuddy modtog Eular-award i 2015 og har fået en flot modtagelse af brugerne.

Find RheumaBuddy i Appstore

Skriv en kommentar

 
Af Louise Spanget-Larsen
louise@greenerpastures.dk
+45 70 26 00 69