Sproghjælp – Når mindre er mere

DSN Sproghjæp

For Dansk Sprognævn udviklede vi i foråret en lille app, Sproghælp. Sproghjælp er en samling huskesedler, der giver et overblik over de typiske problemer danskerne har med grammatik og retskrivning.

Den primære målgruppe er skoleelever – men app’en er vist også relevant for de fleste af os der forlod skolen for mange år siden.

Dansk Sproghjælp releasede Sproghjælp lidt over en uge siden – og app’en lå fra første dag på App Store’s top-10 og nåede i dag førstepladsen. App’en får tillige fine brugeranmeldelser på både Google Play og App Store. Det betyder selvfølgelig, at der er rigtig mange der henter app’en og rigtig mange der er glade for den.

Det er vi selvfølgelig glade for – og det er Sprognævnet garanteret også.

#1

Jeg tror at en af grundene til at app’en er vellykket er, at den rammer en “situation” helt rigtigt: når man er i gang med at skrive en tekst og er i tvivl om, om det hedder “hans” eller “sin” eller hvordan er det nu lige med sammensatte engelske ord i en dansk tekst – så giver Sproghælp svaret. Den er hurtig at bruge, overskuelig og der er ingen ekstra features eller støj af nogen art.

Samtidig er Dansk Sprognævns timing god i forhold til at release app’en. Delvist er releasen koordineret med skolestart. Det skaber selvfølgelig øget fokus på området – både fra brugere og medier. Derudover er august en rolig måned på App-markedet (intet OL, ingen jule-spil, udviklerne er ikke rigtigt kommet i gang efter sommerferien). Derfor er det lettere for en ny app at komme op på Top-10 og derved lettere at få ekstra opmærksomhed om app’en.

Vurder selv – hent Sproghælp via Apple AppStore eller Google Play.

Skriv en kommentar

 
Af Jakob Mikkelsen
jakob@greenerpastures.dk
+45 70 26 00 69