Dag to og tre på WWDC

Der er mange mennesker til WWDC, og køerne kan godt blive lidt lange til de mest populære sessions.

De næste to dage på WWDC er gået med en masse indlæg, hvor der er blevet gået mere i dybden med de nye ting i iOS 8 og med at snakke med andre udviklere. Der er ét spørgsmål, der næsten altid bliver stillet, når to udviklere snakker sammen på WWDC: “hvad synes du så om Swift?”

Der bliver snakket meget om det nye programmeringssprog, Swift, og om, hvad det kommer til at betyde for os som app-udviklere.

Den generelle holdning er, at det er en god ting. Og mange mener, at det var tiltrængt med et mere “moderne” sprog. Og med den smule, jeg har nået at snuse til det, er jeg enig: der er helt sikkert mange ting, som vil være lettere og hurtigere at lave i Swift end i Objective-C.

Som jeg før har skrevet, så er et helt nyt programmeringssprog noget, der tager lidt tid at lære, så det er meget godt, at iOS 8 først kommer ud i løbet af efteråret, så vi har lidt tid til at øve os før, vi rigtig kan bruge det. Desuden er det ikke nødvendigt at skifte til 100% Swift med det samme – et projekt kan godt bestå af både Swift-kode og “gammel” Objective-C kode.

“Adaptive”

Der bliver snakket meget om, at man skal lave sine apps “adaptive”. Med andre ord: man skal lave sine apps, så brugergrænsefladen tilpasser sig skærmstørrelsen. Og man skal ikke bruge konkrete pixel-størrelser.

Det lugter unægtelig af, at der på et tidspunkt kommer nogle enheder med andre skærmstørrelser, end dem vi kender nu…

Home Kit

En anden ny ting i iOS 8 er Home Kit. Home Kit handler om at integrere home automation i styresystemet, så det bliver nemmere at kontrollere alle de ting i hjemmet, som efterhånden kan fjernstyres: lys, termostater, fjernsyn osv.

Med Home Kit behøver man ikke én app til at styre sin Philips Hue-pære, en anden app til at styre sin Nest-termostat og så videre. Home Kit knytter de enkelte enheder til huse og værelser. Og det hele er understøttet af Siri, så man ikke engang behøver at åbne en app, men man kan nøjes med at sige til sin telefon, “Turns off lights in the living room” fx. Sejt.

Home Kit er rigtig interessant for os, fordi vi har brugt meget tid på at lave en home automation-app for Schneider Electric sammen med Designit.

Men der er et aber dabei: hardwaren skal understøtte Apples Home Kit-protokol, for at det virker. Og den protokol er desværre ikke offentlig tilgængelig (ikke endnu i hvert fald); man skal være med i Apples “Made for iOS”-program for at kunne bruge det.

Indendørs positionsbestemmelse

Et andet emne, jeg syntes lød interessant, var “indendørs positionsbestemmelse”.

Apple har udviddet deres Core Location framwork, så man få positionsoplysninger indendørs, hvor GPS typisk ikke virker. Man kan endda få oplysninger om, hvilken etage, man befinder sig på.

Det er super relevant for mange apps, men der er én væsentlig forhindring: det virker kun i nogle bygninger. Nærmere bestemt de bygninger, hvor Apple har de nødvendige oplysninger om WiFi-routere osv.

Jeg havde håbet, at Apple havde lavet en løsning, hvor folk selv kunne bruge det i deres egne bygninger uden at være afhængige af Apple. Men det er ok – vi har en idé om at gøre det ved at bruge en håndfuld iBeacons, så det må vi jo bare lave en prototype på.

chairman_truck

Og så lykkedes det mig at finde den food truck, som Michael og jeg faldt over, da vi var til WWDC for to år siden: The ChairmanTruck, som laver fantastisk frokost!

 

Skriv en kommentar

 
Af Jens Willy Johannsen
jens@greenerpastures.dk
+45 70 26 00 69